Αλέξης Σαββόπουλος

Θα είναι η καλύτερη μεταγραφή για τον Άρη

Δεν πάνε ούτε δυο μήνες που από αυτή εδώ τη γωνιά έγραφα για το έλλειμμα οργάνωσης στη νεοσύστατη ΠΑΕ ΑΡΗΣ και κυρίως στην καθημερινή της λειτουργία.

Δεν πάνε ούτε δυο μήνες που από αυτή εδώ τη γωνιά έγραφα για το έλλειμμα οργάνωσης στη νεοσύστατη ΠΑΕ ΑΡΗΣ και κυρίως στην καθημερινή της λειτουργία.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

«Χρειάζονται πρόσωπα, στελέχη, ικανοί άνθρωποι για να υποστηρίξουν το πλάνο που έχει ο μεγαλομέτοχος για την εταιρία. Ο Θόδωρος Καρυπίδης, απορροφημένος το τελευταίο διάστημα από την προσπάθειά του να βρει λύση στις άλλες επιχειρηματικές του δραστηριότητες, με συνεχόμενα ταξίδια στο εξωτερικό, είναι λογικό να μην μπορεί να αφιερώσει τον χρόνο που απαιτείται στην ομάδα» ήταν αυτό που και με γυμνό μάτι φαινόταν τότε και εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα δυο μήνες μετά.

Ο Καρυπίδης εξακολουθεί να μην μπορεί να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην ομάδα λόγω των αυξημένων επαγγελματικών του υποχρεώσεων και των αλλεπάλληλων ταξιδιών του και έχει μείνει μόνο ο στενός του συνεργάτης σε όλες του τις επιχειρήσεις, ο Σίμος Ορφανίδης που όμως δεν έχει θεσμικό ρόλο στην ΠΑΕ. Είναι απλά ο πιο έμπιστος άνθρωπός του. Αλλά δεν φτάνει…


Χρειάζεται ένας άνθρωπος με οργανωτικές ικανότητες και εμπειρία από διοίκηση ανωνύμων εταιριών στον αθλητικό χώρο. Πάνω στην ώρα προέκυψε το όνομα του Λευτέρη Αρβανίτη. Του νυν Προέδρου της ΚΑΕ που διαθέτει τα παραπάνω χαρακτηριστικά και ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα. Ότι «νιώθει» από Άρη, μυρίζει που λέμε, είναι κομμάτι της ομάδας. Η διαδρομή του υπήρξε ομαλή αφού ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του μπάσκετ (δύο πανελλήνια εφήβων, ένα παίδων και ένα κορασίδων), μαζί με την ανάδειξη παικτών όπως οι Βεζένκοφ, Παπανικολάου και Μποχωρίδη, μεταπήδησε στον ερασιτέχνη και τον Μάιο του 2012, με τον Γιάννη Δαμιανίδη να περνά την πόρτα της εξόδου, ανέλαβε την ευθύνη να κουμαντάρει κάτω από δύσκολες συνθήκες ένα μεγάλο καράβι όπως είναι ο μπασκετικός Άρης. Πάλεψε με τα κύματα αλλά κατάφερε να μην προσκρούσει στο παγόβουνο. Αντιθέτως έβαλε την ομάδα σε πορεία εξυγίανσης, παραδίδοντάς τη στον Νίκο Λάσκαρη για το βήμα παραπάνω πλέον.

Στα χρόνια αυτά ψήθηκε παραγοντικά, εξελίχθηκε, απέκτησε γνωριμίες, προσβάσεις και έμαθε πως πρέπει να λειτουργεί μια αθλητική ανώνυμη εταιρία με το ειδικό βάρος του Άρη. Μη έχοντας πλέον τους τελευταίους μήνες τις αρμοδιότητες που είχε κάποτε στην ΚΑΕ, φαντάζει η ιδανική περίπτωση για να αποτελέσει μια εσωτερική μεταγραφή. Έχει σχεδόν την απόλυτη αποδοχή από την κοινωνία του Άρη (πράγμα πολύ δύσκολο είναι η αλήθεια), εμπειρίες πολύτιμες, όρεξη αφού δεν είναι μεγάλος σε ηλικία, χρόνο για να ασχοληθεί. Κοινώς μοιάζει η ιδανική επιλογή ώστε ο Καρυπίδης να του αναθέσει εν λευκώ την οργάνωση και εκπροσώπηση της ΠΑΕ. Με λίγα λόγια να του δώσει τα κλειδιά της Αλκμήνης και να έχει ήσυχο το κεφάλι του, παρέχοντάς του φυσικά τα οικονομικά εχέγγυα ώστε η δουλειά που θα κάνει να έχει αποτέλεσμα και να μην… καεί ο πιο ελπιδοφόρος αυτή τη στιγμή παράγοντας του Άρη.

Έχει φυσικά ακόμη εκκρεμότητες με την υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99 αλλά αν αποφασίσει να μεταπηδήσει στην ΠΑΕ, υπάρχει τρόπος να απεμπλακεί. Απλά μπορεί να μην γίνει άμεσα. Επαφή υπάρχει εδώ και καιρό και φάνηκε από την πυκνότητα των επισκέψεών του στους εντός έδρας αγώνες του Άρη. Μένει να αποδειχθεί κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει αυτή η…. μεταγραφή μιας και ήμαστε εν μέσω μετεγγραφικής περιόδου.

Υ.Γ Η ανάγκη του Άρη για ενίσχυση στις θέσεις του κεντρικού αμυντικού και του ανασταλτικού χαφ είναι γνωστή και εκπεφρασμένη καιρό τώρα από τον προπονητή. Επειδή σύντομα το πρόγραμμα του Άρη θα γίνει ιδιαίτερα βαρύ, οι δυο προσθήκες καλό είναι να έρθουν… χθες.

ΥΓ 1: Καλή χρονιά με Υγεία σε όλους. Λίγο περισσότερο χαμόγελο, αισιοδοξία, γιατί μην ξεχνάτε κάθε μέρα που περνά δεν γυρίζει πίσω…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x